Schildercursussen bij kunstencentrum HART


Van september tot en met mei geef ik schildercursussen in het goed geoutilleerde atelier van kunstencentrum HART in het centrum van Haarlem. Alle aspecten van het metier komen in deze lessen aan bod, zoals: tonaliteit, kleurenleer, perspectief, compositie en anatomie. Onderwerpen om te tekenen en schilderen zijn het landschap, portret, levend model, stilleven of de door de cursisten zelf meegebrachte voorwerpen of foto's. Uitgangspunt bij de lessen is dat iedereen in staat is door enige training zijn of haar visuele leven te verrijken. Er wordt ook aandacht besteed aan het werk en methoden van kunstenaars uit het verleden om een gevoel te krijgen voor de kunsthistorische traditie. Vaak loopt dit synchroon met actuele tentoonstellingen. Door de persoonlijke begeleiding zijn de cursussen meestal geschikt voor zowel beginners als gevorderden, tenzij anders vermeld.

Open dag HART:  Zaterdag 8 september van 12:00 - 17:00 uur

Tijdens de Open Dag kunt u kennis maken met het cursusaanbod. Ik ben aanwezig om uitleg te geven over de cursus en aanwijzingen te geven als u ter plekke aan de slag wilt aan de hand van model of stilleven.Cursusaanbod

Schilderen met aquarel en gouache 

Het aquarelleren is een samenspel van techniek en toeval. In deze cursus leer je stap voor stap vaardigheden ontwikkelen om dit spel beter te beheersen, zodat je meer durft en trefzekerder wordt. Door te experimenteren leer je daarnaast een eigen visie en stijl ontwikkelen. Alle technieken van deze transparante verfmethode komen aan bod: kleuren mengen, de gewassen toon, de nat-op-droog- en de nat-op-nat-techniek, het glaceren, het afdekken, etcetera. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan dekkende waterverftechniek (gouache).

 

Tijd:            Donderdagochtend, 9:30 - 12:00 uur

Locatie:     Kleine Houtweg 18, Haarlem (HART)

Wanneer: 13 september t/m 6 december 2018 (12 lessen)

Prijs:           € 264,- (inclusief materiaal)

DEZE CURSUS IS VOLGEBOEKT

 

 

 

Tekenen en Schilderen voor beginners en gevorderden 

Omdat de cursisten individueel begeleid worden kunnen alle technieken van het tekenen en schilderen aan bod komen. Je leert basistechnieken toepassen of je niveau extra verdiepen. We tekenen met verschillende materialen zoals houtskool, siberisch krijt, inkt en pastel. Ook collagetechnieken komen aan bod. Bij het schilderen kun je zelf kiezen voor een dekkende (acryl/gouache) of een transparante (aquarel) techniek.

 

Tijd:            Donderdagavond, 19:30 - 22:00 uur

Locatie:     Kleine Houtweg 18, Haarlem (HART)

Wanneer:  13 september t/m 6 december 2018 (12 lessen)

Prijs:           € 264,-  (inclusief materiaal)

 

 

 

 

Tekenen en Schilderen met acryl  voor beginners en gevorderden 

Door het tekenen en schilderen vanuit verschillende kunsthistorische invalshoeken toe te passen, verbreed je niet alleen het inzicht in kunst maar onderzoek je tevens de vele mogelijkheden van het maakproces. Gaandeweg komen de verschillende aspecten van het metier steeds met een ander aandachtspunt aan bod en onderzoek je met welke opvatting je het meeste affiniteit hebt.

Tijdens ons onderzoek wordt er aandacht besteed aan tekentechnieken, compositie, contrast, toonschildering, kleurgebruik, het mengen van kleuren,het gelaagde schilderen en de transparante versus de dekkende eigenschappen van de verf. We gaan het schilderen   vanuit verschillende ideeën toepassen.

Aan de basis staat natuurlijk het kijken. Teken- en schilderervaring is niet noodzakelijk. Iedereen wordt persoonlijk gestimuleerd en begeleid. 

 

Tijd:              Vrijdagochtend,  9:30 - 12:00 uur

Locatie:       Kleine Houtweg 18, Haarlem (HART)

Wanneer:   14 september t/m 7 december 2018 (12 lessen)

Prijs:            € 264,- (inclusief materiaal)   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ATELIERADRES

                                             Kleine Houtweg 18

                                             Haarlem

 

 

 


WORKSHOP BUITEN SCHILDEREN

In het voor- en najaar organiseer ik voor liefhebbers van landschap schilderen een workshop 'Buiten schilderen' langs de Mooie Nel in de Waarderpolder te Haarlem. Onder begeleiding kunt u zich een hele dag bekwamen in het tekenen en schilderen van water, lucht, boten, molens, bomen en andere zaken die we daar aantreffen. U wordt geholpen om beginnersfouten zoveel mogelijk te vermijden. Aandacht wordt besteed aan de compositie, contrast, kleurgebruik, ruimtewerking (sferisch perspectief) en eventuele gelaagdheid. 

Materialen waar we mee werken zijn potlood, houtskool, Siberisch krijt, pastel  en aquarel -  en gouacheverf.

Startpunt is mijn atelier in Het Hoofdkantoor aan de Waarderweg.

 

De datum voor het najaar 2018 is nog niet bekend. Als u geïnteresseerd bent kunt u zich onder voorbehoud alvast wel opgeven.

 

Tijd: 9:30 - 16:00 uur

Verzamelpunt: Het Hoofdkantoor atelier 1.1, Waardeweg 78 Haarlem (ingang Drukkersweg)

De workshop is inclusief koffie, thee en broodjes (lunch)

prijs: € 50,- (inclusief materiaal)

 

U KUNT ZICH INSCHRIJVEN DOOR OP BOVENSTAANDE KNOP TE KLIKKEN, HET FORMULIER IN TE VULLEN EN VERSTURENMET ENIGE STIMULANS TOT RESULTATEN KOMEN DIE JE ZELF NOOIT VOOR MOGELIJK HAD GEHOUDEN